Followers

Monday, January 28, 2013

Meroyan nak kurusss

Assalamualaikum wbt & Hello Peeps!

credit: google












Rasa nak gelak pulak baca tajuk entry atas nih kihkihkih
Okay rasanya semua orang nak kurus x kiralah laki ke pompuan

Iye kot ada yang hidup dalam denial

"tak kisah gemuk ke kurus asal sihat"

padahal dalam hati membuak-buak rasa nak kurusss kan? kan? 
ops sorry kot ada terasa.
ni cakap secara general je.
Lumrah manusia rasa kurus tu cantik dan gemuk tu sebaliknya kannn??

Dulu sebelum kawen Fara boleh dikategorikan sebagai kurus. 
Berat menten jew 48kg walaupun sangatlah suka makan. 
Lepas kawen, berat pelan-pelan naik sampai 55kg. 
Tanpa sedar ni. *Sedar gak tapi malass nak pikir sangat ;)*

Semasa pregnant berat naik 1-2kg sebulan sampai 2hari before deliver.. 64kg. 
Kot ada yang cakap xdelah gemuk mana. 
Ye memang tapi tengok pulak tinggi fara yang seberapa nih. 
nampak sungguh "sihattt".. sob sobss :(

30 hari lepas bersalin timbang kat KKIA.. berat 56kg.
Hasil pantang betul-betul, breastfeed, tungku dan 24jam berbengkung. Nampak macam banyak je turun tapi still kalau jumpa sesapa akan cakap "tembamnya ko fara" hukss.

Lepas 5bulan ++ deliver sekarang berat 54kg. Nampak dah susut sikit tapi masih ada muffin top esp bila duduk.. pipi pulak kemain tembam sampai rasa tudung pun ikut mengembang ohoooo mencikk!

Macam-macam pakai losyen dari pati halia ke felinna inchloss.. 
hasilnya loss money adalah --'
Oh jangan ada rekemen pb. Tak mampu. 
Kot ada nak bagi tips atau petua nak selimkan esp bhgian perut sangatlah dialukan..

Jumpa dalam next entry yaaa! take care!

2 komen:

eKa said...

eka pun fara, beli juga si fellina tu... tp wat masa skang takde nampak perbezaan lagi la...hmmm.menanti penuh harapan

wawa_syazwani said...

Fara, sy guna felinna dengan pb (kekadang benkung) nampak perubahan..cuma makan masa sket..hehehe