Followers

Saturday, January 14, 2012

Sudoku Addicted!

Assalamualaikum wbt & Hello Saturday Peeps!

credit:google
Korang pernah main SUDOKU tak?.. Dulu Fara tak tau apa menatang Sudoku nih sampailah beli henpon ada game Sudoku dalamnya.. hihihi. Punyalah kemaruk main sampai bila dah abes level restart balik guna nama baru eheheh.. Lepas tu dah bertahun tak main sampailah... beli majalah Pa&Ma bulan Januari ni..

credit:google
dalam tu ada cerita seorang ibu ni melahirkan anak-anak genius.. Anak sulungnya umur setahun dah pandai membaca dan anak keduanya umur 5bulan dah mula "membaca".. Dasat seh.. Segalanya bermula dengan membuat latihan matihan matematik dan bermain Sudoku semasa mengandung.. selain berdoa kepadaNya. Apalagi ibu buyung yang belum berapa nak buyung ni eksited pegi Popular Bookstore mencari buku game Sudoku.. Balik je umah, terus mula.. dalam sehari berjaya abeskan 8 puzzle!.. Seee.. addicted sungguhkan hihihi..

**Terima kasih atas segala doa dan ucapan dari entry-entry sebelum ni.. Alhamdulillah, sudah 11minggu 4hari.. Nanti Fara post entry gambar scan baby dan cerita pengalaman sepanjang 1st trimester.. kepada Puan Anon yang bertanya link BBT.. boleh ke link ni http://www.fertilityfriend.com/ dan boleh rujuk ke link ni untuk beginner BBT http://ratuhati.com/forum/index.php/topic,3513.0.html 

Selamat berhujung minggu semua! =)

8 komen:

amy said...

hai fara...salam perkenalan..cekmi pun minat sudoku..bestkan...geram je nak letak nombor2 tu bagi lengkap..kdg2 salah kene pusing balik...kdg2 boleh jadi stress jadinye heee :)

Nana Aris said...

nana pun suke buat fara..suke maen game kat phone sbb tak payah nak padam2 hehe

mamaNoriz said...

yup, main dgn nombor mmg penting masa preggy ni..

tapi tak yah susah2 beli...

cari je online, smeua free jek...hihi

LAYLA ZAMRY said...

salam..
hi fara!!
igt lg tak sy?
dulu sy pelinik blog sweetbite87.blogspot.com tp skang dah tukar blog baru.. hey tahniah awak dah peknen!!! sukenya bila sy dpt tahu..jg baby elok2 ok.. jom xchange link!!
http://mamacintapa87.blogspot.com/

adlyn833 said...

fara>>i pun suka main sudoku.i ada gak wat word search and buat soklan math UPSR.heheheh...baru perasan date nikah kita sama.cuma baby i besar 4 minggu dr u.selamat berkenalan tau ;P

CutieLiesa said...

waaaa....terer lah nti baby dalam pewot tu..hhihiihhi

khalifah said...

selamat mjdi ibu..:)

aTy _faRed~ said...

dolu2 minat betul main soduku ni..biler dah ngadap..ralit sangat rase...elok untuk otak..:)