Followers

Monday, September 26, 2011

Char Koay Teow Sg Dua..

Assalamualaikum wbt & Hello Monday Peeps!

Sabtu lepas.. 
we'oll pergi jalan-jalan kat Sungai Dua, Penang..
 Pada u'olls yang tak tau,
kat sini char koay teow yang memang famous..
 Orang sanggup datang jauh-jauh untuk makan..
 Jadi, we'oll pun teringin jugak nak rasa sedap ke tak.. 
selalu makan char koay teow kat Sg. Burung, Balik Pulau je..

Ni gerai pertama dari PLUS highway arah utara..
Exit Bagan Ajam/Sungai Dua lepas tu belok kanan..
gerai pertama betul-betul kat tepi jalan..


char koay teow (telur ayam dibasuh)


udang ada 6 ekor. tersembunyi belakang telur ye..

Nama gerai Char Koay Teow (Telur Ayam Dibasuh)
 sebab semua telur dibasuh sebelum dipecahkan..

Kat sini memang berderet gerai tepi jalan 
jual char koay teow dan mee udang..
Maybe lain kali datang untuk makan mee udang pulak.
Overall rasa char koay teow sini memang sedap.. 
tapi we'oll lebih prefer kat Sg. Burung, Balik Pulau 
sebab kuah dia lebih pekat 
dan lebih umpphhh hehe. 
Tapi yelar tekak masing-masing berbeza ye tak? ;)

Ada sesapa pernah datang makan kat sini?

17 komen:

~LeeyanaRadhi~ said...

wahhh fara ni saje tau.. feveret tu char kuey tiow.. nnt yana dtg penang, fara kene jd tourist guide tau...ihihih

Reensyarinie said...

terliurnyaaa...lama x p penang

THE LEKAT LEKIT STORY said...

2 tmpt akak pernah makan char kuew teow kt sana.. 1 kt sg dua. sedap jugak & kat kg pertama sbrg jaya ke sbrg perai ntah.. pn sedap

mamaNoriz said...

entry akak semalam pun psl CKT ni makan free je panas2 kat openhouse...

mmg sedap!

mahal tak yg fara makan ni?

ZaNa aDieyZa said...

zana suka char koay teow!! suka sgt.. tapi susah nak dapat yg betul2 sedap..

wahida said...

mak oi, terliur tgk...



salam kenal..terus follow sini...

CutieLiesa said...

main nyorok2 pulak si udang tu yer kt belakang telur...huhuhu

PUANSTOBERI said...

Fara,

Alahai..dapnya CKT kan. Kekda salu makan kat blkg IB tu je kalo kat KL ni. Sedap gak.

By the way, URL blog TTC Kekda da tukar. Yg ni yer :
http://ttconceivejournal.blogspot.com

CikPuan Fara said...

yana, hehe boleh dear. pm je kite ^^

reen, heheh mai la dtg penang!

kak lekit, cni mmg byk gerai juak char koay tiaw..

mamanoriz, takla mahal sgt.. rm5.. bolehla kan kak :)

zana, betul tu.. kdg2 ada rasa hampeh huhu..

wahida, mekasih ye. sgt2 saya hargai :)

lisa, udang malu2 tu ahahhah

kak stoberi, ok dah take note.. tq :)

Nani said...

yeahh aku tau tmpt ni! situ pon ada mee ketam pon sdp jgk..sdp char koay teow ni..kt kl ni klu nk lps gian kt tmn bunga raya setapak. owner dia mmg org penang..

1 lg ko kena rasa mee sotong kat pdg kota lama..serius sdp habaq mai kt hang!!

CikPuan Fara said...

babe,

amboi mentang2 hang kawen dgn org penang.. lagi terer na loghat penang..

hokeh2 nanti aku heret fazlee p pdg kota lama ^^

♥ Elin ♥ said...

hmm,,, x pernh...jauh tuh... ;p

Che'gu Anuar said...

lama jugak tak pekena CKT ni.. ermm.. terliuq jugak tgk.. Dulu masa dulu2 la, Sani CKT terbaeekk.. Kat Bayan Baru.. Kalau free2, cik puan farah cuba pi pekena Mee Ketam Cherok Tok Kun.. Depa kata Power.. Ntah la..

CikPuan Fara said...

elin, takpe mana tau kot2 dtg cni.. boleh pergi ;)

cikgu, mekasih bg cdangan. Insya Allah kalu pergi, saya tempek gmbr kat cni :)

Min @ Mama Dhia Farhah said...

Cik Puan Fara, salam perkenalan...Min selalu lalu kat situ, tapi tak pernah singgah pun..Selalunya Min suka makan char kuew teaw kat Permatang Tok Jaya...Nanti next time nak try kat BM, dok dengar orang citer kat situ ada Char Kuew Teaw best punya..InsyaAllah, ada rezeki boleh try pi ushar weekend ni...hehe...

CikPuan Fara said...

salam min! mekasih bagi idea.. Insya Allah kalu fara ada kesempatan boleh pergi sana. mekasih yer sudi beri komen :)

zariffzarifah said...

Baru je balik dr Sg Lokan... Mak menakan habaq mai ada char kuew teow lg umphhh dr Sg Dua tu... try pi kat Dann char kuew teow hat Permatang Tok Jaya... marbeles....