Followers

Monday, May 23, 2011

Perkara yang men"tension"kan..

Salam & Hello peeps!

Korang mesti pernah mengalami perkara-perkara ni pastu nak marah tak boleh. Tunjuk muka tension je lar kot hehehe..

1) tengah sedap layan movie dalam panggung wayang
*skema ayat aku*.. tetiba ada budak kecik menangis non-stop betul-betul kat belakang seat korang..

2) tengah khusyuk menjawap soklan periksa.. pengawas exam tu kepoh nak baca jawapan kite.. 

3) sedang semangat tengok Man U nak jaring gol kat tv tetiba "no signal". Standard ah astro time nak hujan..

4) pergi kedai makan dengan member-member.. order makan.. pastu semua dah dapat makanan yang di order, korang punya tak dapat-dapat.. 

5) naik bas ekpress balik kampung.. bas baru keluar dari hentian rehat.. tang-tang tu pulak perut meragam nak buang air.. adoi tadi taknak pulak buang air..

6) nak beli barang kat kedai.. tapi amoi kedai tu sibuk ikot bontot kita. wei, aku tak ingin ah nak curi barang kat kedai ko.. aku ada duit *nada eksyen hihi*

7) budak kecik datang rumah dan buat rumah korang cam rumah sendiri. suka-suka hati masuk bilik orang.. pecahkan barang orang.. buat peel tak tentu hala dan parents dia boleh "pura-pura" marah.. dan anggap standard ah budak kecik *bila aku ada anak, nak traning dia adab sopan kat umah orang*

8) tengah puasa tengok iklan kat tv "mengajak" makan sedap-sedap.. bila tak puasa, tak terliur pulak dengan iklan camni..

9) tengok picture poya "budak-budak baru nak naik" kat facebook mintak orang komen dengan puji-pujian.. 

10) tengah drive tetiba ada kereta menyucuk-cucuk kereta pastu bila dah potong kereta korang bawak slow tahap labi-labi.. *ni aku kena pagi tadi. hangin je aku. da ah monday blues diringi hujan renyai huhu*

rasanya ada lagi perkara-perkara men"tension"kan.. nanti kalu aku teringat, aku tmbah lagi eh heheheh~

7 komen:

rara pinkmafia said...

agak tension jugak lah dgn perkara2 di atas ni.huh rara pon sllu kena cm ni kot.erk mencik.

reen said...

urghh mmg xsuka dgn semua perkara yg diats tu...reen pun dh pernah rasa..

naem glizzy said...

no 6 paling setuju! grrrr. rimas sgttt!!

sha a.s said...

ahaha...byk gak yg terkena dgn Sha...tensen wooo....ehehe

CikPuan Fara said...

rara: tu ah. soo annoying kan huhuhu..

reen: tau xpe. mmg selalu terkena pun..

naem: sgt rimas dok ikot kita. tau ah kita mana nak pilih kan hehehe..

sha: mmg tensi. i mmg selalu terkena perkara2 kat atas nih..

thx semua drop a comment!
really appreciate it. ^^

Ain Zulaikha said...

haaaa tau takpe, tension kot... lagi2 time tgk tv tetibe lak adik cari gaduh... tengah feeling2 nak ngis tgk cite indo hahahhhaa

CikPuan Fara said...

hahaha btul tu cik ain. mmg tensi kan hehehe.

p/s: mekasih leave komen kat cni. terharu femes blogger bagi komen ekekeke ;)