Followers

Saturday, May 21, 2011

Idola aku zaman muda belia..

Salam & Hello peeps!

Korang pernah ada idola tak?..
Dulu time aku sekolah rendah, aku ada idola..
dan idola aku turut menjadi pujaan dikalangan kengkawan sekolah aku
sebab mereka antara ARTIS yang femes time tu 
(around 1993-1995)


kumpulan feminin


lagu paling femes masa tu lagu "Untukmu"..
aku hafal sebijik-bijik lirik lagu tu, bukan takat tu je siap step menari dorang pun aku hafal
dekat time raya, teruk mak aku mencari baju fesyen kumpulan feminin ni 
kalu tak aku merajuk tak nak raya hahahah 
*teruk betul aku masa tu*
yang kelakarnya, bukan aku sorang camtu..
cousin-cousin aku, kawan sekolah semua terjebak menda yang sama


tak lama lepas tu, minat beralih pulak dengan group rappers..


kumpulan KRU


aku memang minat abes ah dorang nih.. lagu semua best, menari mantap dan paling penting hensem (masa tu lar hehe)
aku paling suka Yusry KRU..
paling tak bleh blah bila ingat aku bercita-cita nak  
KAHWIN dengan Yusry KRU hahaha
aduyai.. miang kemain padahal baru darjah 6 masa tu..


bila da naik form 1..
dah tak berapa layan lagu melayu la konon..
terpengaruh kengkawan aku suka group omputih..


BackStreetBoys (BSB)


Spice Girl


Time tu memang layan ah lagu "I never break your heart" BSB
Kalau Spice girl, suka lagu "Wannabe""Stop"..
masa tu kalu sesapa hafal lagu-lagu kira cool abes ah 
masa hari guru, mesti ada group akan perform dance ikut stail BSB/Spice girl 
aku beli majalah Smash Hits sebab ada poster dorang..
padahal tak baca pun majalah tu 
*dah ah harga mahal*


Bila masuk uni, dah tak minat ah artis-artis nih
takat dengar lagu gitu-gitu je
sampailar fenomena filem ADA APA DENGAN CINTA




aku tak paham bahasa indon nih sanggup carik vcd yang ada malay subtitle
dek terjebak dengan cerita nih..
memang best ah cerita ni
dialog-dialog dalam cerita ni pun jadik mainan cakap 
antara kengkawan uni dulu
dan ofcos idola aku


si cantik manis ni
Dian Sastrowardoyo

dia lakon watak utama "Cinta"
punyalar minat kat dia sampai bela rambut sampai pinggang supaya sama cam dia, beli kasut pink, pakai cadar kaler pink sama cam cadar katil dia hehehe..
kaset lagu-lagu dari filem nih aku dok main setiap hari dalam bilik hostel sampai roomate aku pun boleh terjebak suka sama..


tak ketinggalan gak filem Malaysia
Gol & Gincu

comel kan poster filem dia?
sebenarnya aku lagi suka gol & gincu the series kat tayang kat tv nyer
cerita berkisar alam remaja -cinta,breakoff,student life-
memang sesuai sangat ah dengan jiwa muda-mudi masa tu heheh
dan seperti biasa yang paling aku suka
main actress dia


nur fazura

dalam cerita nih, dia sangat ge-girl. gedik tapi comel.
aku suka tengok stail dia dari dulu sampai sekarang.


bila sekarang umur dah makin meningkat..
aku dah tak kuasa dah nak meng"idola" kat mana-mana artis..
lagu-lagu femes pun come n go..
arini femes bulan depan belum tentu femes lagi dah
ye tak? hehehe~

p/s: all pix courtesy to google.

7 komen:

sha a.s said...

wohooo...semua yg kt atas tu best...zaman skolah dulu layan ok..siap hafal tarian dorg taww...ahhaa

CikPuan Fara said...

hahahah tau xpe. kira flash back zaman dulu-dulu hihihi.

puanungupunyecerita said...

same2 la pebret sume..tp part yusry x lak menjd idaman.kite mint edry lg..haha..tp x thp nak kawen ar..kelakr la farah.en somi suke bantai gelak bile kite ikot or kuat kan lgu KRU.haha..ade geng rupenye.

e k i n ♥ y u s r i said...

dtg cni dan follow

thanks share info pasal interview kat pejabat agama tue....
nerves....

huhuhu
sy ingt nk g sorg je...
x bwk bakal suami skali
ade org kate,klu g be2,lg byk die tny....huhu

.:Kiah-ohh-Kiah:. said...

hoho...kite suke cite ade ape dgn cinta...tgk byk kali pon xjemu..huhu

CikPuan Fara said...

ila: yeay ada geng kru kat cni hehehe. kelakar ble ingat zaman dulu. kumpul poster ah heheh. ila cepat update blog psl life baru kat jb tau ;)

ekin: thanks sis. ala, caring is caring kan hehe. btol2. kalu bwk bakal somi lagi byk dia tanya. gudluck eh =)

kiah: tau xpe. mmg xjemu. cerita muda-mudi gitu hahahah ;p

It's me.... BART said...

Nice entry... aku pun peminat diaorg gak. Sib baik de blog khas psal Feminin, ilang skit rindu... try ar visit www.justfeminin.blogspot.com