Followers

Friday, May 6, 2011

A new me!

Salam Jumaat & Hello peeps!

Sudah seminggu tak update apa-apa dalam blog. Lepas my husband balik outstation last week, terus balik hometown JB (me & husband same hometown). Although balik JB pun usung laptop, tapi memang tak sempat nak update story-mory terbaru. Spent a quality time with family & in law, meets BFF, pegi majlis kahwin ,melantak masakan mak sepuas-puasnya, kain baju raya hunting, helping my brother for his wedding preparation.. Ohhh sungguh penat tapi sangat berbaloi-baloi bila dikelilingi dengan semua tersayang. feel blessed =)

entry ni nak announce sesuatu..
Jeng, jeng, jeng
.
.
.
.
.
.

camwhore heheh

dengan husband tersayang :)
a new me! with hijab..
 Sebenarnya aku dah mula pakai tudung sejak bulan puasa tahun lepas.. 
Tapi still on off.
 Sekarang aku dah betul-betul nekad dah nak pakai tudung dan tutup aurat. 
Bukan sekadar pakai tudung pergi office tapi kat luar free hair *sorry kalau ada yang terasa tapi tu aku before this :)*

Ada beberapa member aku tanya macam mana nak bulatkan nekad pakai tudung.. (yang maseh free hair).
Cadangan aku..

** buat kerana Allah s.w.t. Bukan sebab husband suruh, bukan sebab mak suruh. Tapi sebab nak jadi better muslimah dari hari ke sehari.. Insya Allah.

** although dah pakai tudung dan tutup aurat, maseh boleh bergaya. sekarang bukan macam dulu, pilihan terhad. tudung bawal je banyak. sekarang dah pelbagai fesyen tudung. asalkan tahu pilih yang sesuai kan.

** sejak pakai tudung dan tutup aurat ni rasa lebih selamat dan dihormati. Dah takde dah mata-mata lelaki gatal dok tengok badan kita. Dah takde dah lelaki bersiul miang bila kita lalu depan mereka. Secara tak langsung rasa lebih selamat.

** dan paling aku rasa.. sejak pakai tudung dan tutup aurat rasa dekat dengan Allah s.w.t. Rasa banyak nak perbetulkan apa yang kurang dalam solat wajib, solat sunat dan bacaan Al-Quran. 

p/s: Entry ni bukan nak tunjuk baik ke hape tapi nak share it with readers. walaupun aku pakai dah pakai tudung dan tutup aurat, perangai sengal dengan mereng maseh sama. 
Tak boleh hilang hehehe ;)

13 komen:

ArELeEz said...

xpe2.. kita serupa.. sbb w/pon kita b'tudung tp, dlm hati tetap ada taman! eh, silap! dlm hati ada mereng! ha3..

btw, congrats! ;)

~LeeyanaRadhi~ said...

syabas fara..alhamdulillah....

semoga fara terus mendapat NUR dariNYA....ameen

salam kenal ;)

naem glizzy said...

lawa.. mase free hair dah lawa, bile da pakai tudung lagi lawa :) semoga bahagia akak :)

psstt : pembaca setia blog akak hekhek..

CikPuan Fara said...

areleez: hehe samalar kita. mereng hahaha. thanks :)

leeyanaradhi: hi! mekasih lawat blog ni. thankss :)

glizzy: alaa sweet je sis nih! thankss =)

reen said...

alhamdulillah fara...semoga lebih diberkati olehNya..sweet je fara pakai tudung :)

CikPuan Fara said...

thanks reen! =)

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

sis ! saya dapat asasi law uitm ! ohmy .. masin mulut akak .. hehehe... alhadulillah ...tapi ...errmm...ce cite ce cite ... sbb xpenah terpikir pun jadi law ! fyi .. sis . nak fb ! nak add . hehe .. byk nak tnye ..err..xpe kan2 ??


*abaikan if rasa mcm mgacau je .. heheehe .....

CikPuan Fara said...

alhamdulillah.. my junior nih hehe. boleh2. gimme your email address/nama profile. nnti akak add sis kat fb k :)

sha a.s said...

Fara, alhamdulillah sudah ke arah tu..doakan Sha pulak menyusul lepas ni yaa...amin :)

comel Fara pakai tdung

CikPuan Fara said...

Aminn! thanks sha =)

aDieyZa said...

Alhamdulillah.. tahniah my dear sbb kuat semangat dlm hal ni.. bukan senang jugak nak tekadkan hati tu kan..

CikPuan Fara said...

adieyza: yes, bukan mudah. apatah lagi pengaruh keliling.. Thanks follow blog saya :)

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

fb : nurul syuhada bt hasri

tq soo much !