Followers

Wednesday, April 20, 2011

Best tak kahwin?

Salam & Hello peeps!

Sejak dari mula-mula kawen sampailar sekarang..
aku selalu ditanya especially member-member yang belom kawen..
BEST tak kahwin?

Jawapannya
.
.
.
.
.
.
.
.
Sangat best! Sila kahwin segera!!
wahahahaha kemain lagi jawapan aku hehehe

paling best sebab;

##Husband menjadi pakej ALL IN ONE..
Dia jadi suami, bestfriend, teman suka duka,
teman gurau-senda,
 teman gaduh, teman tido (oppss! hahaha)

## Jadikan aku Lebih bertanggungjawab..
Yelar, dulu masa bujang dok dengan family..
 bab masak memang tak amik pot..
 kalu tolong pon cuma potong-potong bawang, sayur..
Kain baju pon tak amik pot jugak..
Semua mak handle..
 *ye, aku amat malas dulu*
TAPI
bila dah kawen nih..
dah dok bersama serumah,
alhamdulillah everyday aku masak walaupon kerja 9-5pm..
Kain baju hari-hari basuh..
 Seeee?? Kahwin memang buat aku lebih tau tanggungjawab

##Nak pegi mana-mana pon takde hal dah..
Nak hangout sampai subuh pon takpe..
JAIS pon takleh tangkap basah. 
Ada lesen besar kan heheheh

## Dapat keluarga mertua yang sporting.
Alhamdulillah, family mertua terima aku cam family sendiri.
Sangat supportive dalam apa saya kerja aku buat..
sangat ambil berat
*my MIL rajin call tanya khabar & berborak-borak sakan*
macam mak sendiri :)

## Hidup lebih tersusun & ada tujuan..
 Dulu masa bujang bab membazir duit gaji aku nih No1..
Tapi lepas kawen lebih suka saving..
for our own future..

## dan... berkahwin dapat banyak pahala.
Even tengok husband dengan rasa sayang pon dapat pahala
*tgk bf, dgn rasa sayang dpt dosa okay heheh*
 boleh solat jemaah dengan husband
bila salam tangan husband pagi raya..
syahdu okay. takleh gambarkan ah

aku takde ah pakar bab nikah kawen nih.
baru setahun kawen. But sharing is caring kan heheh ;)

15 komen:

puanungupunyecerita said...

farah..betol2..kawen adelah best..jwapn dr hati.muaahahaha..nie PJJ lg..kot da pndah rajin wat mcm2 lg..hari2 kene belajr msk menu baru n belajr memahami en somi kite kan..caiyok..mama ngn azfar da x sbr pindah JB...

blog da start godek..nak cun2 kene ar bdk kechik tdo lame2..hehe

Mrs Fazlee said...

best kan?.. ila lagilar best da ade azfar =).. takpe2 lame2 nnti makin teror kat dapur. kte pon maseh carik resepi baru best2 ;)

yanyan said...

hihi akak dah kawen? tahniah
semoga berbahagia. doakan yanyan dapat kawen dgn pilihan hati eh. hihi :)

btw, kita follow tau. keep in touch :)

Mrs Fazlee said...

hi yanyan! dah kawen dekat setahun hehe. Insya Allah sis. Keep in touch too =)

DaK CoMoT said...

aaaaaaaaaaaaaaa!!!!ney comot rasa nak kawenn cepat3!!heheheeeee

Mrs Fazlee said...

dak comot: sila, sila hehehehehe

Reen Tart Nenas said...

saye paling malas gosok baju hoke. tp dah kawen kena gosok gak. tp last2 hantar dobi gak utk gosok kalau bj kemeja. ekekeke tp saye rajin masak! eih, ngape nak cite pasal saye jer? hehehe betul, kawen menjadi kite lebih bertanggungjawab. kena practice betul2 sebelum menjadi mommy!

cik ikan said...

best nye lah kann kahwin ni . paten ni pun tk sabar rasenye . hehe . nak masak ape sume untuk suami haha .

Mrs Fazlee said...

reen: aku pon same!! malas nak gosok baju esp kalu esoknye hari isnin muahahaha. isk, takpe lar sharing is caring kan hehe =)

cik ikan: hehehe tapi tular hari2 dok pikir nak masak ape ;)

Nur Afirah Ibrahim said...

waa..tetibe trase nk kawen kan.haha.tp mude lg meyh..blajo pown abes lg ni.hihi.tp tgk mmbe2 kawen pown,jeles jewkk........
=)

Mrs Fazlee said...

afirah: haipp, abeskan belajar dulu eheheh. enjoy yr single life first sis, nnti msnye akan dtg jugak =)

naem glizzy said...

seruis xsaba nak kawen! hahaha.. ni baru nak betunang. boleh x nak betunang sebulan je pastu kawen terus? ekeke! jeles..

Mrs Fazlee said...

naem: boleh je,takde hal ekekeke. xpe, nnti masanye dtg jugak. happy preps utk yr "chop" day sis =)

Amirah Adnan said...

aii..lagi gedik nak kawen neh kak oii! hahaha

tapikan, x sume beruntung mcm akak dpt family mertua yg sporting..

tiap kali mira posting kat mane2 ward, especially female ward la.. ade je patient yg mengadu mslh utama dye adalah depression disebabkan oleh MIL..huhu..

mintak jauh la kena mcm tu..

CikPuan Fara said...

amirah, hahaha xpe, dulu pon akak cmtu gak. gedik nak kawen ;p

mmg selalu dgr org ade probs dgn MIL, tapi the key is- kena "masuk" dgn family inlaw dari mula2 kenal dorang. Insya Allah, amirah dpt MIL yang baek jugak :)