Followers

Thursday, April 21, 2011

Perkara yang pompuan TAK SUKA bila bercinta..


Salam & Hello peeps!

Sejak dua-tiga menjak nih, aku da jadi cam kaunselor peribadi dengan few BFF.. dengar masalah cinta dengan boyfren memasing tentang beberapa perkara yang
TAK SUKA bila bercinta nih..
seperti;

## si dia mulakan semuanya.. ngorat-mengorat, amik inisiatif pelbagai usaha untuk menackle pujaan hati. sanggup susah payah bagai... ayat manis berbungkus-bungkus tahap kalu semut makan pon bleh mati kena diabetes
TAPI
bila dah beberapa ketika bercinta dah start tunjuk true color.. berubah sikap, ambil lewa dan end up pompuan yang akan berusaha untuk jaga relationship..

## bila dengan girlfren.. bukan main lagi mengada-ngada, manja mengalahkan budak kecik,
liuk lentuk cam sotong terkeluar tulang 
TAPI
 bila depan kengkawan control macho, control hensem.
 Amat jarang ye nak panggil sayang-sayang.
Cakap pon nak control memanjang..
Tak nak nampak "lembik" kot??

## masa mula-mula bercinta, bukan main lagi hantar sms.. memanjang je nak 3G, call sampai berjam-jam.. dalam facebook pon bukan main asek bagi komen berjela-jela
TAPI
setelah beberapa ketika bercinta ayat-ayat sms dah makin kurang.. seperti;

mula-mula bercinta     : okays sayang.. i love you..
1 bulan bercinta    : ok syg.. luv u..
6 bulan bercinta     : k syg..
setahun bercinta     : k..

lama-lama dah tak reply teros sms.
bila tanya busy la. tak sempat tengok henfon.
 Padahal kalau nak seribu daya, tak nak seribu dalih LOL.
otw g toilet bleh sms hape?..

## dalam diam-diam cuba ubah girlfren jadi org lain..
jadi orang yg dia suka.
kan lebih baik carik je pompuan seperti tu..

  cth 1: paksa pakai skirt labuh padahal si girlfren ni punyalar tak suka. Kan lebih baik cari aje org yg pakai skirt labuh dari ubah jadi org lain ye tak?

cth 2: suka girlfren lepak dengan dia je. Takleh dah nak hangout dengan geng-geng.
Helo. Blom kawen lagi kot dah control bagai.. ape cer?

## rasa girlfren dah jadi "hakmilik" jadi suka-suki dia je. Kalau tak ikot, mulalar kata..
"Awak nih tak memahami saya langsung!.."
Pandai putar belit ayat sungguh
supaya si girlfren rasa bersalah..


## kata sayang TAPI kenapa dia paling selalu buat girlfren menangis? Errrr..


p/s: TAK SEMUA lelaki seperti yang digambarkan diatas yer.. Ni sebahagian dari kompilasi cerita aku kumpul dari BFF.. maybe ada yang pernah terkena kannnn ;)

14 komen:

AieeN said...

btul2..klu laki 2 syg kite..die akn time seadanya..

Mrs Fazlee said...

aieen: tau xpe. tapi pelik gak dgn peel segelintir lelaki kt luar sne kan..

AieeN said...

dieorng mmg kurng peka dgn perskitran..dieorng bkn cm pompuan..yg mmg sensitive gile,even bnde 2 sekecik kuman..hee

Mrs Fazlee said...

btol2 tu sis. Lelaki mmg berbeza cara fikiran dgn kita =)

rose sensei said...

Mrs Fazlee: semua diatas adalah benar belaka...saya sedang hadapinya...mmg saya yg berusaha jaga relationship... ;(

Mrs Fazlee said...

rose sensei: alaaa sedihnye saya dengar huhuhu. bukan awak sorang je mengalaminye.. ramai sebenarnye huhu.. be strong sis!

mcm ni lah said...

tak semua laki mcm tu,. btw i follow you

{ finieViolet} said...

thanks singgah blog sy..

adat bercinta begitulah..kekadang jadi 'bencinta' jadinyer...

Cik Cempaka said...

its true...

Mrs Fazlee said...

mcm ni lah: betul.. tak semua tapi ada segelintir macam nilar sikap nye huhuh.

finieviolet: tau xpe. tak semua akan happy ending kan hehe

cik cempaka: yes! sokong, sokong heheh ;p

naem glizzy said...

18.98 jta kali like!hehe.. seb baek kite xmacam ni..

Mrs Fazlee said...

hehehe mekasihhh! ;)

sha a.s said...

hello....thnx sudi jd follower i...sudi singgah blog i....

i follow u back...

salam kenal....xoxo!

CikPuan Fara said...

hello sha! u too. thanx eh! :)