Followers

Friday, February 11, 2011

Perangai pelik masa bercinta


Helo ! Rasanya kita semua dikelilingi dengan orang bercinta. Samada diri sendiri, kengkawan, adik-beradik dan ramai lagi kan. Kalau korang perhatikan perangai-perangai orang bercinta nih memang kelakar, pelik dan kadang-kadang nmpk memalukan. Ada yang nampak begitu kemaruk, obses, cool dan macam-macam lagi ah. Antaranya:

1) Ble gaduh dgn bf, mula ah sent sms "I Hate You!"atau "I x kire, nak break jugak!!"atau "Saya nak putus dengan awak!!!" tapi lepas sent sms, hp disilentkan.. mata dok nengok je hp. kot-kot si bf cal/sms balik memujuk rayu  lepas tu kalu si bf wat bodo, antar lagi sms-sms ugutan. tak cukup lagi tu.. cal member, abg, kakak sibf/gf. kalu xde respon gak, off tepon. lepas sejam on hp balik tgk kot2 si bf hantar sms ke ade notification miscal ke hahahahahahaha nampak cam b*ngang je. tapi dah selalu dah aku nengok kes begini hehe.

2) Usually ble bercinta nih, semua berjanji susah senang together. Nk setia abes. Tp aku xckp semua, ade gak segelintir yg suka ber"flirt"ing. Yg terlalu ikot hati pon x bagus jugak. Blom tentu jd laki/bini. Ada yang jadi tersangatla pemurah. Bile dapat je duit loan mula ah bershopping sakan. Kalu untuk diri sendiri satu hal jugak. ni tak dok membelanja si bf/gf dgn hadiah-hadiah dan belanja makan mahal-mahal. yg paling sadis sekali ada yang 'menanggung" bf/gf sepanjang semester sebab kekaseh hati xdpt duit loan..

Aku rs xsalah nak membelanja org lain tp pikir-pikirkanlah engko tu maseh study.. jd berpada-pada. Mak abah sendiri pon belom merasa duit korang.. korang dah melabur kat si bf/gf.. Ade jugak yg kereta mak abah belikan tp bg si bf/gf yg guna. Ble dia nak g kelas atau jalan-jalan, br cal bf/gf "tolong" amik.. Konon malas nak drive n susah parking. Padahal si bf/gf sedap je melanyak keta tu.. ntah2 angkut "skandal" baru huahuahua..

3) bila dah kapel, ade gak yg mula lupe kawan. Dulu masa single-mingle bespren ah teman suka duka.. tp bila da kapel dgn bf/gf mula ah berkepit dgn bf/gf sampai lupe kengkawan. Siang mlm dok bertentang mata. Bayangkan ah masa lepak dengan kengkawan pon bwk bf/gf.. Dah xleh berenggang langsung.. Aduyai. Nasib ah xleh dok satu umah sekali, kalu x memang "melekat" tros kot huhuhu.

4) ada jugak yg jenis mengongkong.. tau ah dah sayang bebenar kat partner tu tp tolong ah bg napas sket kat dorang. Dlu ex-roomate aku kne wat "report duty" kat public fon kat kolej kediaman. dan mesti guna "public fon yg same dan waktu yang same setiap hari.. hahahaha obses kan?..

5) Ada jugak yg nak satu dunia tau mereka bercinta.. dalam satu hari berderet -deret ayat-ayat cinta kat wall fesbuk either si bf/gf. Apa korang dah xde hp ke nak tunjuk kasih sayang, cinta bagai kat situ? contoh macam "I love u sayang.. xsabar nak jumpe u lg 5 minit.." atau " U're my everything to me, honey" tapi bila bergaduh pon dasat gak. kalah orang dah kawen. segala maki hamun kat status, wall fesbuk si bf/gf. Pastu tros tukar "relationship status" ke single. nak orang komen ah tu.. "eh? nape break? korang kan loving kapel.." atau "jgn ah break.. korang sgt sweet.."

perghhh. sampai dah bleh agak dowh pada komen orang hahahaha. Beberapa jam lepas tu, status bertukar "in a relationship with....". Wahhh! da berbaek semula! Penat je meleleh air mata.. Sungguh tipikal drama melayu hehehe..

6) ckp pasal fesbuk ni gak.. tak ketinggalan gak gambar-gambar pipi bertemu pipi, berpeluk-peluk dan caption nye.. "bee sayang ney.. Ney sayang bee tak?" atau" I miss u little munckin"..  padahal si bf/gf punyalar "little" kan.. wahahaha. kalu tak kawen jugak, aku xtau la nak kata ape huhuhu..
Well, semuanya terpulang kat diri masing-masing. Nak bercinta memang tak salah. Tapi guna ah akal pemberian Tuhan. jangan dok ikot feeling je ;)

2 komen:

Myra Arshad (: said...

waaaa. setuju dengan sis ! memang bercinta tak ingat dunia. haha

Mrs Fazlee said...

hahaha kan? kira dah pemandangan biasa keliling kita :)