Followers

Thursday, November 10, 2011

Our Mini Vacay: Cameron Highlands!

Assalamualaikum wbt & hello Peeps!

Memandangkan cuti Hari raya Korban dua hari je dan hari sabtu pun kena datang kerja dek mengejar dateline jadi we'oll plan untuk beraya kat Penang je. Tapi lepas solat raya rasa bosan pulak dok umah sebab Isnin masih cuti.. En suami kata "Yang, jom kita pegi Cameron nak tak?" We'oll packing barang n terus gerak ke Cameron Highlands! 

Sepanjang jalan Fara try call beberapa hotel kat Brinchang yang ada kosong.. Kebanyakkan hotel memang 2 kali ganda rate berbanding hari biasa. Tapi mengikut pengalaman kawan-kawan, dapat lagi murah kalau terus walk in ke hotel terus instead booking dari telefon. Untuk jalan selamat, we'oll booking bilik De Couleur Inn kat Brinchang..



Dari arah utara keluar Exit 137- Simpang Pulai Highway PLUS Utara-Selatan





Sambil-sambil menceceh dengan en suami, cik isteri camwhore la apalagi hihiks


Dah sampai terus ke Big Red Strawberry Farm, Brinchang



bunga daisy yang sangat cantikk..

\

kaktus yang besar. buat muka konon-konon teruja hihiks


salad yang gemok-gemoks


En suami pun posing jugak


Strawberry gantung-gantung..


posing cam kanak-kanak riang ^^



Cik Isteri dan Encik Suami =)

Kat sini, boleh plucking sendiri strawberry dengan minimum ambil 1/2kilo= rm20.00 atau 1 kilo= rm40.00. Red farm strawberry farm ni satu tempat dengan cactus valley. Ada kedai souvenir dan jugak kedai makan bertema strawberry. Teringat kat kekda Pnstoberi  bila datang sini hihiks ^^

Nanti Fara sambung lagi cerita jalan-jalan kat Cameron dalam next entry..

12 komen:

Reen Tart Nenas said...

best2 cameron. saye pun suke. kalau xde tempat sgt nak pegi or bajet ciput, cameron la tmpt wajib dilawati. hehehe

PUANSTOBERI said...

owww....gi Cameron tak ajak pun. hihikss..

Terharu rasa bila tingat kekda tgk strawberry tu..
jadi..trus sayang Farra banyak banyak. Ngeee :D

pnsusu said...

bestnyaaaaaaaaaa.............
lama tak ke cameron

Zana Adieyza said...

bestnya holiday kat CH!! syok kan!!

zana pun masa gie GH asyik ingat kekda.. gie CH tu pun banyak dpt panduan dr kekda.. hihihi

eKa said...

syoknya fara...dah lama sgt takpi cameron...last pegi masa darjah 6.dgn en somi tak penah pegi lagi.

ni leh join contest eka ni. leh suggest tmpt2 best kat CH... join tau.mana tau ada rezki :)

Reensyarinie said...

wahh akak pergi bcuti..bestnyaaa..next episode plss xsbr nk baca.hehe

Solihin Zubir said...

raya pun sempat lagi berjomba2 di cameron? hehe..

Noli said...

baru jugak p cameron ngn wafa..hehe..

~LeeyanaRadhi~ said...

best best... sejak kawen da 2kali yana g CH...sbb dpt resort murah, bcos of staff TM,make dok la sri intan yg atas bukit tu..hihih..

rase nk bt acara wajib setiap tahun g CH..ihih

Che'gu Anuar said...

Grrrrrr.. Sejuknyaaa... Tambah2 musim ujan.. best laa.. Mana mahu ku pergi cuti sekolah ni.. Nak sekolah 6 hari ja lagi.. boleh la santai2@CH lagi.. hahahha..

puanungupunyecerita said...

nk bwk bdk kechik x bwk2 lg..
enjoy la u all
uncle hemsem n unti chantek g jejln la azfar..

exora said...

salam kenal...folow u

sy selalu g cameron sbb rmh x jauh dr tmpt tu...