Followers

Monday, November 14, 2011

Our Mini Vacay: Cameron Highlands Part III

Assalamualaikum wbt & Hello Monday peeps!

Okay, ni last entry pasal jalan-jalan kat Cameron Highlands. 
Amaran keras: Entry yang penuh dengan gambar ^^ 

Lepas pergi Ladang Teh Barrat, we'oll ke Ladang teh BOH Habu.. Ladang ni agak kurang femes jika dibandingkan dengan Ladang Teh Barrat dan Ladang Teh BOH Sungai Palas. Ia kerana kedudukan agak jauh ke ceruk sikit. Kalau u'oll datang dari arah Tapah, akan melalui pekan Habu. Kat situ ada sign board ke Ladang Teh nih. Jalan memang sangat sempit, berselekoh dan cukup untuk dilalui sebuah kenderaan sahaja dalam satu-satu masa..


Dah sampai, apalagi en suami pun busy nak posing hakhak.


Atas bukit tu ada kilang memproses teh BOH, kedai jual teh dan kedai lepak-lepak minum teh/desserts.


kedai menjual pelbagai jenis teh BOH..


cik isteri =)



Dalam kilang memproses teh BOH. Di sini ada kilang tour guide setiap 15minit ditemani seorang pekerja BOH untuk menerangkan fungsi setiap mesin.


Serbuk Teh


pelbagai jenis serbuk teh dari teh uncang, teh serbuk hinggalah ke hampas teh ;)


mari minum teh BOH Gunung Cantik. Memang sedap apatah lagi kat sini memang sangat sejuk. Sila abaikan pipi tembam tuan blog hikhiks..


En Suami yang kengkonon gambar diambil candid hihihi.


Sebelum keluar ke pekan Habu, ada Bee Farm kat sebelah kiri dari arah Ladang Teh BOH Habu.


Bahagian depan memang banyak sunflower yang ada lebah duduk kat situ..


Sarang lebah dalam kotak.. Kat bahagian belakang kotak nih ada lubang kecik untuk lebah keluar masuk..
Agak bahaya kat sini. We'oll pun kejap kat sini sebab takut kena sengat --'


Sebelum balik dan makan tengahari kat Tanah Rata.. 
amik gambar kat Smoke House, Tanah Rata.

Okay, tu je gambar jalan-jalan kat Cameron.. mekasih pada follower baru, pada yang komen entry-entry lepas. nanti Fara singgah blog u'oll ek.

nak sambung buat kerja dulu..

6 komen:

Liyana said...

hik bestnye... sejuk lg x kt sana? :D

Reensyarinie said...

laaa dh abis episode ke akak? hehe..seronok tgk org pergi holiday..owh btw reen mimpi akak malam ni..caya x..caya x?heee

misskirokuza said...

tgk gambar fara rs mcm kat sane :))

Reen Tart Nenas said...

fara adakah kamu put on weight seperti saye? hehehe lariiiiiiiiiiiiiii

CikPuan Fara said...

@reen, hahaha da gemuks kan?.. ahahah jom2 diet ngeh3 ;)

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.