Followers

Tuesday, June 21, 2011

Trend : Colour Blocking!

Assalamualaikum wbt & Hello peeps!

Summer is back! Wahhh budget dok negara 4 musim pulak.. padahal dok di Penang yang sungguh panas dan kering kontang nih -.- Aku bukanlah pengikut fesyen yang tegar.. Tapi memang suka lah tengok trend yang tengah IN sekarang nih.. COLOUR BLOCKING!

Konsep dia mudah- Mix 2 or 3 bright colour in your apperance. Tak kiralah baju, kasut, handbag, tudung, headband etc. Tak perlu nak sedondon. Seperti gambar kat bawah nih..  Kita  tengok  eksperimen colour blocking sahaja ye ^^ *yang seksi meksi jangan contohi pulak ;p*

credit: google
credit: google
credit : rini blog
Nih contoh-contoh gambar colour blocking.. Rini is my ex coursemate masa kat UiTM dulu. Aku suka taste dia dalam fesyen :)  Nampak fresh & look younger kan?

Kalau berani bereksperimen colour, cuba lar! 

10 komen:

rara pinkmafia said...

fuhhhh ada berani ka mau pakai mcm ni.hehehe

CutieLiesa said...

cantik kalo kene gaya kan kaler2 nie

CikPuan Fara said...

rara, heheh kena sesuaikan dengan diri jugak ^^

liza, kannn?.. (lepas ni nak bongkar almari nak try ;))

MIMIE AIZA said...

nampak mcm pelik tapi bila org pakai mmg cool. :)

Far8 budak baik said...

hahaha..mcm tak msuk je..
nmpk muda ape..mkin tua ade lah..
hahaha

CikPuan Fara said...

mimi, hi! aa nmpak pelik. kalu berani mmg cool! :)

far8, hahaha siott aje. kasi sense of fashion sket bro hahahah

tia @ Ini Kisah Tia said...

huish , takut tak seswai le kak ..

Teenager Housemaid said...

wah...color die sangat menyerlah and fun.. nice ;)

sha a.s said...

bab2 colour ni, Sha lebih bminat "playsafe" sbb takot kelihatan janggal dpn mata org...pdhal org slalu ckp, "sha, ok je"...ehehe

CikPuan Fara said...

tia, heheh xpe.. kdg2 trend tak semua sesuai dgn diri kite kan :)

teenager, yerp. nmpak menyerlah kan :)

sha, alaaa awk cantik. pakai colour ape pun mesti bertambah cantik tau. saya kalau nak combine colour pun taknak contrast sgt. hahaha bleh camtu plak? hehehe ;p