Followers

Saturday, April 23, 2011

Tanda-tanda lelaki tu LOSER..


Salam & Hello peeps!
Kita kembali dengan segmen cinta ye hahahaha.
Aku listkan beberapa tanda-tanda lelaki tu seorang LOSER..
Seperti;

## lelaki yang gunakan korang untuk kesenangan sendiri
pergunakan korang dengan selamba.. melantak duit korang tanpa segan silu, balik-balik korang je kena call, kena belanja makan lar, tengok movie ah, pastu buat keta korang cam harta mak bapak dia je. Ade yang lagi teruk pau gf rokok dgn top up henfon.
 
## lelaki yang selalu melengahkan masa utk kawen dgn korang
Lain ah kalu maseh study lagi ke baru keja ke.. tapi kalau dah bertahun-tahun together.. tapi tanpa sebarang inisiatif untuk kukuhkan hubungan.. Alasan takot dikecewakan atau tak sedia lagi takleh pakai dah.. Kalau betul-betul sayang, takde maknanye nak lengah-lengah..

## lelaki yang tak mahu kenalkan korang dekat kawan-kawan/family dia
selalunya kalau seseorang nak serius dalam relationship mesti dia akan kenalkan gf kat kawan-kawan/family. Melainkan nak wat stok "kekasih gelapku" atau skandal je..

## lelaki yang ayatnya terlalu manes dan pandai putar belit ayat
dia selalu saketkan hati korang.. macam-macam dah dia buat tapi bila dia pujuk balik.. end up korang sambung balik relationship dengan dia. dengan harapan DIA AKAN BERUBAH..

## lelaki yang utamakan kengkawan secara berlebihan
pada dia, kawan penting dari segala-galanya. Main futsal, lepak, main game.. Tapi gf penting gak LOL. Esok kengkawan semua dah kawen, ko nak kawen dengan sape?..

## lelaki yang terlalu mengongkong
kepercayaan tu sangat penting ah. Kalau asek mengongkong, asek was-was baik takpayah couple..

## lelaki yang suka bermain perkataan “break off”
sangat tak matang.. lepas tu tak sampai beberapa lama, menangis merayu-rayu macam nak mati minta rujuk. Tolong ah. Bila tengah hangin, nak break off la take off la. Bila dia nak cold, baru nak mintak maaf. Helo, ingat gf ni barangkah? Takde perasaan?

## lelaki yang selalu sangat cerita pasal ex-gf dia
nampak sangat tak leh lupa ex-gf lagi. Spesis ni kalau ex-gf pujuk balik confirm cakap bai-bai kat korang..

## lelaki yang tak menghormati kaum perempuan
kalau dorang jenis dengan mak sendiri pon melawan, maki hamun.. sila tinggalkan ah lelaki camni. Dengan mak sendiri pon tak reti hormat.. takde maknanyer dia akan hormat isteri bila kawen nanti..

p/s: TAK SEMUA lelaki seperti digambarkan diatas ye.
Ni dari pemerhatian aku je :)


credit: Blog Kupu-kupu =)

8 komen:

Melda Mohd said...

Betul, betul, betul. Lagi satu, lelaki yang banyak alasan. Kan kan kan?

chup,
-Melda Mohd-

CikPuan Fara said...

yes melda. indeed!! :)

Amirah Adnan said...

lelaki camneh kite kasik kick laju2!haha..

CikPuan Fara said...

amirah, hahaha tau xpe. wat semak perasaan je ;p

sha a.s said...

hehehe..nice n3 dear

CikPuan Fara said...

sha, hehe thankss :)

Myra Arshad (: said...

waaaa. sukeee entri ni. loser gila lelaki2 mcm tu :))

CikPuan Fara said...

thankss myra =)