Followers

Sunday, February 20, 2011

Penangan Facebook

Happy Sunday everyone! Aku rasa most yang tengah baca entry nih ade fesbuk kan?.. Well, fesbuk memang salah satu "makanan harian" untuk kebanyakkan orang.. Tempat kat mane org share most everyday routine, tempat orang bertanya kabar tanpa perlu berbual mesra (skodeng).. Seperti fenomena dibawah:

1) share gambar makanan yang nampak sungguh lazat... aku suka part nih.. tambah-tambah pulak tengah lapar.. sebab leh rosakkan diet dengan jayanye hahaha..

2) dunia skang dah makin canggih manggih.. korang masuk je satu building.. check in "segiempat" kat henfon yang canggih gak.. pastu satu dunia tau korang masuk building tu.. tapi kalu da hari-hari check in kat tempat sama terasa kesian pulak.. nampak sgt dah takde keje.. ade jugak yang dulu melepak kat kedai mamak, restoran pak ali dan the gang.. bila da pakai henpon canggih.. check in pon mau canggih gak.. Starbuck, Baskin Robins.. opss! *adeyangterasake* hahahaha..

3) ade jugak yg jadikan fesbuk tempat luahan.. kalu luahan yg biase-biase takpe jugak.. ni tak maki hamun campur sumpah seranah, caci maki, sindir menyindir.. sampai penah jadi isu tahun lepas.. dek kerana mengidam biskut famous amos.. sanggup kutuk Johor ( ini wat aku marah nih.. negeri tercinta okay)..

4) ade jugak spesis ala-ala havoc tapi malu-malu.. tulis status fesbuk seperti: "Aku gembira hari ni!!".. Tapi bila org tanya.. dijawab "adelar.. hihihi" apakah?.. anggap jelar org cmni nak cari publisiti hahahaha

5) ade jugak yang nak tunjuk kekayaan mak bapak, laki masing-masing dlm fesbuk.. dok list down kereta-kereta yg bakal dipilih untuk hadiah besday sendiri! errk?

6) pemandangan biasa.. pasangan kekasih meluahkan rasa cinta, kaseh sayang sesama dorang.. ni bukan PHD (perasaanhasaddengki) ke jeles ke.. sebab dah terang-terang aku dah kawen.. cuma berpada-pada ah.. when sometimes you wrote i love you kat wall fesbuk your partner.. its sweet tapi kalu dah selang 2-3 jam berjanji setia bagai.. aku tunggu bila ah mereka nih mau menikah dengan segera.. sebab nak tengok lepas kawen maseh kemaruk ke tak letak status jiwang bagai nih hehehe..

Bile gaduh pon tayang kat fesbuk jugak.. pastu tak sampai 24jam "in a relationship" balik.. aduyai.. that's a lots of things to do beside main perasaan cinta dlm fesbuk. sekian, ceramah free aku hahahahaha..

7) ade jugak yang join kuiz entah ape-ape.. cm "siapakah anda dlm skuad Harimau Malaya".. pastu jawapan Safee sali.. errr. dah terang-terang kot nama ko Handsome bin Hancose.. tang mane pulak ko berangan nak jadi Safee Sali..

8) main game fesbuk sampai pengsan.. okay ni aku admit yang aku sgt addicted to cityville... wei, siap pasang alarm nak harvest ships, building dgn tanaman hahahaha.. kronik..

9) ade jugak yg kemaruk tulis status.. okay.. ni soo annoying yer..
contoh:
"arini nak kuar dengan boypren aku makn kepsi"..
 10 minit kemudian.. "tengah bersiap-siap.. nk pkai bju ape ek?"..
 5 minit lepas tu.. "tak jadi kuar dgn boypren sebab kucing dia beranak"..
 2 minit lepas tu lagi.. " tolong!! aku bosan nak mati!"..

sila ah gunakan teknologi twitter.. ko nak dok memanjang tulis status pon takde hal.. penat aku dok menghide post ko adelar..

well, aku tak bias dengan teknologi fesbuk.. masing-masing ade pendapat kan.. so, ni pendapat aku.. kalu tak suka.. sila tekan butang X kat atas ujung tu.. sekian ;)

4 komen:

DaK CoMoT said...

ahahaha dunia fb memang cmtu..kdg baca status org wat mnyampah..kdg baca lawak..ahaha tapi xpela..status xksh janji biarla berpada2...annn =)

Mrs Fazlee said...

takpe ah.. kira hiburan jugak waktu stress kehkehkeh ;p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

dulu suke main kuiz, sknggg tak lagi ^^

Mrs Fazlee said...

miss lolly: hahaha dulu aku pon suka gak men kuiz2 nih.. just for fun kan. tapi bila da lame-lame nmpk sgt dah tak masuk sense hehehe ;p