Followers

Friday, November 18, 2011

Contest: Jom raikan Cinta Sempena ANNIVERSARY

Assalamualaikum wbt & Hello peeps!

Lama tak join contest-contest nih sampailah Eka buat contest sempena anniversary kawennya.. 

Mula-mula buat entry dan tempek gambar kat bawah nih


Eka tak paksa sesapa join contest nih kena folo blog dia..
 Tapi kalau folo tau apa perkembangan contest nih ye dop?
Fara dah tentu folo blog Eka ^^

Pastu jawap tiga soklan cepu emas Eka;

1 - pasangan ini akan menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke...? 
     Anniversary ke 2 =)

2- mereka akan sambut di...? 
     Di Korea.. =)

3- sila cadangkan destinasi bulan madu yg WAJIB dikunjungi pasangan ini ... 
     Fara cadangkan Puan Eka & hubs pergi Cameron Highlands! Percutian yang sejuk, tempat menarik dan paling penting budgetnya tak begitu mahal ^^

Ni beberapa gambar Fara masa bercuti di Cameron Highlands dua minggu lepas..



Bunga-bunga yang kembang.. cantik kan?



Strawberi gantung-gantung.. Boleh petik sendiri..



Ladang Teh Barrat




Sejuk kat sini.. Nyaman je rasa ^^



Ladang Teh BOH Habu


Haaa teruja tak tengok gambar-gambar Fara tu?..

Ni ada beberapa tips untuk Eka semasa disini:

* makanan kat sini agak mahal.. Tapi kat food Court kat Brinchang harganya tak mahal 
Takpun bawak back up- Maggie Cups ek? hihih

*Bila pergi time cuti sekolah/public holiday harga hotel kat sini melambung hingga 2 kali ganda terutama kalau Eka call untuk booking. To play safe, booking sahaja hotel melalui phone nanti dah sampai sana boleh walk in je mana-mana hotel lain.. sebenarnya kalau walk in harga lagi murah dan boleh ditawar harganya  =)

* Jangan cepat eksited untuk beli strawberi ke, fridge magnet ke kat kedai-kedai souvenir.. sebab kalau kat night market Brinchang dan Kea Farm boleh dapat lagi murah dan lagi banyak kuantiti.  Night market Brinchang hanya ada malam minggu sahaja tetapi kalau ada public holiday/cuti sekolah ia dibuka setiap hari.. *sangat sesuai untuk orang yang bergelar cikgu cam Eka kan hikhiks*

Lepas tu kena tag 2 orang so Fara tag..


Kalau sesapa nak join dan mau lagi details pasal contest ni sila rujuk SINI 

4 komen:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kita pun tak sabar nak gi c.m. tggu baby besar skit jer.. thn dpn nak pegi jugak. apapun gud luck

eKa said...

gudluck fara...antara contestant yg mematuhi syarat sb bg beberapa tips penting...tq sbb join.nanti kan keputusan pas balik hanimun nanti ye...fara, eka sgt la teruja tgk gambar ats tu...plus en somi pun tak penah sampai sini lagi.insyaallah, ada rezki leh la gi sana...tringin sgt

mamaNoriz said...

waahhhh, ada target ke Korea ek..

mana lah tahu ada rezeki dan tersangkut muka anak cam winter sonata kan...hehehe

eKa said...

fara, bagi alamat kat blog eka ek..